BEO ställer krav på skola i Sigtuna efter mobbing

 

Barn- och elevombudet BEO kräver nu åtgärder vid skola i Sigtuna. Skolpersonal har brustit i sin plikt att skriva incidentrapporter, vilka ska gå vidare till rektor och huvudman, för utredning och åtgärdande. Eleven som detta rör har trots anmälan till BEO fortsatt bli mobbad.

Upsala Nya Tidning – UNT skriver: “Barn- och elevombudet kräver nu att Sigtuna kommun vidtar kraftigare åtgärder så att skollagens krav mot kränkande behandling uppfylls, senast 24 februari 2018.”

Länk: Elev fortsatte mobbas trots åtgärder.

Mobbingombudet i Ljungby känner väl igen denna brist från eget skolärende i Ljungby Kommun, där BEO lade föreläggande då skolan uppenbart brustit i sin ärendehantering på samma sätt som aktuell skola i Sigtuna. Trots föreläggandet har skolan i Ljungby återupprepat gjort samma fel. Vi återkommer till det i kommande inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *