Make a Change och deras app Fight Back emot mobbning

 

Make a Change tar oerhört fint initiativ genom att skapa appen kallad Fight Back, för att ge barn och unga en digital kanal att berätta då de är utsatta för kränkningar eller mobbing.

Make a Change kommer ställa upp genom stöd åt dem som genom Fight Back berättar om utsatthet. Vidare ska möjlighet finnas att genom den digitala kanalen nå information i form av filmer och annat som berättar om mobbning och hur man kan gå vidare för att få hjälp.

Fight Back är även ämnad att komplettera skolornas arbete i förebyggande och åtgärdande syfte. Mobbingombudet i Ljungby Kommun är mycket nyfiken på hur kommunerna kommer att ta emot appen. Det vore mycket egendomligt om de inte skulle välkomna sådant komplement. Här kommer möjlighet finnas för kuratorn på skolan samt elevvårdsteamet att snabbt rycka in med insatser. Utan appen kommer troligen inte så många ärenden in då barn och unga många gånger skäms för sin situation och inte klarar gå till vuxna och berätta. Tänker tillbaka på min tid som mobbad i unga år. Det var innan dataåldern. Hade möjlighet funnits att skriva dit man fick gehör och stöd så hade jag gjort det. Istället led jag i tysthet.

Appen kommer lanseras och finnas tillgänglig för gratis nedladdning via App Store och Google Play vintern 2017.

Tipsa gärna så många vuxna, barn och unga du kan om den kommande appen Fight Back. Bara vetskapen om att sådan app finns, kan hjälpa till att skapa bättre klimat utan mobbning.

Länk:

Läs mer om Make a Change och Fight back

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *