Bikers Mot Mobbning

 

Under skoltiden på senare delen av 70- och in i mitten av 80-talet var jag mobbad. Fick lära mig att först i dyn krypa sedan halta min egen väg då inget stöd fanns någonstans. I augusti 1986 var en stor dag. Då tog jag körkort för lätt MC. Min granne var aktiv i skånska MC-klubben Gonzo. Dit var jag välkommen som medlem. Det var stort! Fick köra först i kortegen till Lelleträffen på Gotland sommaren 1987. Att få vara med, få vara accepterad, det kändes konstigt men också väldigt fint. Gymnasietiden förlöpte utan mobbning och vi var tre unga bikers där som fräste runt på våra 125:or och hade mycket fin gemenskap med många skratt och äventyr. Kanske var det t.o.m. så att vi fick lite mer respekt tack vare vår outfit med Dainese häftigaste skinnställ, integralhjälm och att vi kom flera på en gång. Har inte tänkt på det så mycket förrän nu. Det mesta och viktigaste var gemenskapen. Tyvärr återkom mobbingen under senare yrkesliv inom Ljungby Kommun. Det följdes vidare upp av att min son blev mobbad i skolan och att tjänstemän inom Ljungby Kommun i det ärendet nu mobbar både min son och mig.

Bikers Mot Mobbning

Bikers Mot Mobbning i Sverige, kom till efter att motorcyklister i Danmark tagit ställning emot mobbning, och kört 217 MC stark kortege för att ge stöd åt allvarligt mobbade Nicklas.

Bikers Mot Mobbning har lagt ut hemsida med information som visar att deras vision är högst seriös. De har genomfört korteger, bl.a. för en 19 årig tjej. Se videon här:

Stödet man som mobboffer får genom en sådan manifestation går nästan inte att beskriva med ord. Det är mäktigt och en rejäl tillsägelse emot mobbarna samt samhället som inte tidigare tagit ansvar. Det är en kortege i rätt riktning, en kortege som för respekt med sig, respekt på rätt sätt. Det är omvänd respekt om man jämför med den rädslorespekt som många mobbare strävar efter att få. Mobbarnas rädslorespekt och agerande förstör oerhört mycket för den drabbade individen. Det kan sluta i tragedi, vilket beräknas hända varje vecka i Sverige då barn, unga och vuxna som utsatts inte längre orkar leva. Bikers Mot Mobbning utmanar, sätter gränser och markerar att det får vara nog. Äkta respekt vinner alltid, vilket betyder att gemenskap och acceptans av olikheter är starkare än den starkaste mobbaren, inräknat mobbarens följe av hangarounds, wannabees och pretenders.

Bikers Mot Mobbning visar vems hjul som håller. Mobbarens åker på direkt punka – “Flat tire dire”.

Här är ytterligare video från en kortege med Bikers Mot Mobbning:

Besök gärna Bikers Mot Mobbning hemsida:

– bikersmotmobbning.se

Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *