Mobbning på Ekebackenskolan i Ljungby upphör ej

 

Egentligen skulle detta inlägg, Del 3, om mobbingärendet i Ljungby beskriva ärendets start. Det blev inte så då mobbingen fortsatt, senast 2017-12-05. Trots att Ljungby Kommun tidigare i ärendet fått föreläggande från Skolinspektionen, trots att vi föräldrar så många gånger anmält händelser och trots att ärendet varit en vända i Växjö Tingsrätt, så åtgärdas mobbningen inte. Skolan anser att de inte gjort några fel.

Igår kom vår pojke hem och var ledsen som så många gånger innan. Han och en kompis hade hittat på ett eget spel. Då kom en klasskamrat till vår pojke, som så många gånger innan mobbat honom, samt två klasskamrater till kompisen. De tre mobbarna hånade, hade roligt åt och bar sig illa åt mot pojkarna. De två klasskamraterna till kompisen gick iväg. Då hämtade vår sons klasskamrat två till från dennes klass och fortsatte ha roligt åt pojkarna. De två nytillkomna mobbarna har också många gånger varit aktuella i mobbingärendet som nu sträcker sig över fem år. De nytillkomna mobbarna höll sig bakom den drivande mobbaren men föll in med att skratta då mobbingen fortskred.

Vår son sade till elevassistenten som talade med minst en av mobbarna i ett annat rum.

Jag ringde senare på kvällen till den andra mobbade pojkens pappa och förhörde mig om det som hänt. Pappan verifierade och sade att hans pojke var ledsen och sade undrande att de aldrig kan sluta vara dumma. Det är inte första gången vår sons kompis är utsatt. Skolan brister i åtgärder även här.

Mail till rektor Ulrika Linder

Namnen är borttagna.

Hej Ulrika,

Vår pojke berättade när han kom hem att han och kompisen spelat ett spel de själva kommit på. Då kom pojkens klasskamrat och två av kompisens kamrater och retades, hånade och skrattade åt pojkarna, åt deras spel. Sedan gick kompisens kamrater iväg. Pojkens klasskamrat hämtade ytterligare två klasskamrater till denna. Den drivande mobbaren fortsatte att vara dum medan de andra två skrattande höll med mobbaren. Pojken talade om detta för elevassistenten som pratade med mobbaren.

Jag tog senare på kvällen kontakt med kompisens pappa. Pappan konfirmerade att pojkarna varit dumma och mobbats. Kompisen menade undrande och ledset – att de aldrig kan sluta vara dumma.

Nu framkommer det allt mer att pojken inte missuppfattar så som du försökt att ljuga på oss innan. Tag nu tag i detta. Jag ämnar lämna in höstterminens händelser antingen till Advokaten eller Skolinspektionen om inget ordentligt och stadigvarande nu omgående händer. Dina lögner och kränkningar emot pojken och oss som familj accepteras inte alls.

——

Mail sändes också till Barn- och utbildningsförvaltningen, klassföreståndarinnan och specialpedagog som sitter med i elevvårdsteamet. Specialpedagogen svarade att de ska ta upp ärendet imorgon. Jag återkommer med vad som händer och laddar under tiden för fler inlägg då hela skandalärendet ska ut.

Comments

  1. 2017-12-06, dagen efter ovan händelse, var mobbningen på Ekebackenskolan i Ljungby loss igen. Denna gången drabbades min sons kompis. En klasskamrat från min sons klass gungade i slänggungan tillsammans med kompisen här. Sonen hörde denna gungande kamraten tyst säga till sina vänner i närheten att han skulle hoppa av. Han hoppade av när kompisen var som högst upp och helt oförberedd på det som skulle hända. Det resulterade i att kompisen slog hårt i marken och fick ont i ryggen. Min son tog tag i mobbaren och förde denne från platsen och sade till elevassistenten som tog mobbaren vidare därifrån.

  2. Det är fredag 17-12-08, klockan närmar sig 16.00. Rektor Ulrika Linder har ännu inte svarat. Det är som vanligt, inga svar eller bara flyktiga svar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *