Mobbning och missförhållanden i Göteborg

 

Expressen berättar om allvarligt ärende av mobbning i Göteborg. Pappan säger att mobbningen hållit på i två år och att det anmälts till skolan. Ändå har det inte upphört.

Den nu aktuella mobbningen där 14 åriga tjejen blev misshandlad, resulterade i ambulansfärd och polisanmälan. Även skolan anmälde.

Mobbarna lade ut mobbningsfilmen på Snapchat.

Historierna om att skolor inte gör det som åligger dem enligt skollagen duggar tätt. Det står klart att mobbning måste förebyggas och åtgärdas. Omedelbara insatser ska ske på ett väl strukturerat och ingående sätt när skolpersonal får kännedom om att någon elev känner sig kränkt. Allt för ofta skyller skolan på den som är mobbad, vilket givetvis är helt fel. Den nuvarande skolledningen i Göteborgsskolan verkar enligt uppgift vara mer benägna att ta tag i mobbningen. Att tänka på är – ju längre man väntar desto mer infekterat kan det bli mellan eleverna. Får mobbare hållas så skapas ofta nätverk kring dem med andra mobbare som också faller in i destruktivt beteende, på ena eller andra sättet.

Rektorn valde att stänga av dem som varit inblandade i misshandelsmobbningen. Det är helt korrekt och denna åtgärd har skolan enligt skollagen full möjlighet att vidta även om det inte handlar om misshandel eller filmning av densamma.

Pappan säger till Expressen att vuxna måste ta större ansvar då mobbningen bland barn tar sig allt grövre uttryck. Mobbingombudet i Ljungby Kommun ger honom helt rätt i sina ord. Kan konstatera att det sedan 1995 och framåt sakta men säkert skapats allt sämre samhällsklimat. Mobbingen tar sig nya uttryck i form av nätmobbning och som i detta fallet filmning som presenterats på nätet. Våldsspiralen måste kapas genom att vi vuxna tar vårt ansvar och tillsammans ger barn och unga hjälp att vända sig ifrån mobbning och våld i allmänhet.

Länk:

Dotterns misshandel filmades och spreds

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *