Kaoset och mobbningen tillåts fortsätta på Ekebackenskolan i Ljungby

 

Med kylan bitande i näsa och kinder togs bilden här föreställande den stora entrén till Ekebackenskolan i Ljungby Kommun. Skymningen har börjat falla.

Det är tyvärr mer än vädret och tiden på dygnet som känns mörkt och kallt.

Genom flera föräldrar har vi de senaste veckorna fått reda på att mobbningen och kaoset på skolan inte upphör. Pedagoger slutar då de inte orkar hantera mobbningen mellan eleverna och stöket som vissa elevgrupperingar och individer står för i klassrummen etc.. Anmärkningsvärt är att Ekebackenskolan i Ljungby är en relativt sett mindre låg- och mellanstadieskola där det bör vara enklare att hantera situationer än på en större skola. Mobbningen och kaoset som här omtalas berör de två sjätteklasserna.

För ett antal dagar sedan utbröt handgemäng mellan mobbare och en elev som tog sitt syskon i försvar. Slag och spark ska ha utdelats. Förälder berättade att mobbarna hållit på mot dennes barn ungefär ett halvår. Mobbarna ska enligt uppgift vara desamma som mobbat min son så allvarligt så att han är deprimerad, rädd och inte klarar av att gå till skolan. Med detta senaste ärendet innebär det att dessa mobbande elever totalt och allvarligt över tid givit sig på minst fem elever. Ett av mobbningsoffren tog i sin tur ut det genom att mobba min son. Detta framkom från lärarinna som talat med den mobbade och i sin tur mobbande eleven. Trots att lärarinnan även skrivit i sms att de kände till situationen så nekade lärarinnan till att min son var mobbad. Samma lärarinna brydde sig inte om att följa skollagen och nedteckna incidentrapporter. Lärarinnan sade i telefon att hen hellre skulle sluta än skriva incidentrapporter. Lärarinnan slutade senare och det fick vi emot oss i Växjö Tingrätt då vi stämde skolan. Det skulle enligt Ljungby Kommun vara mitt fel att hon slutade.

När vi valde/blev tvingade p.g.a. fortgående mobbning att stämma skolan inför Tingsrätten i Växjö började rektorn på skolan säga att sonen hade missuppfattat, att han inte var mobbad. Den linjen håller de fortfarande, trots att de mobbande eleverna alltså bevisligen fortsätter, även emot andra.

Skrev ett kort mail till rektorn och berättade att vi fått reda på denna ytterligare mobbning och att den utförts av samma nu igenkända mobbare. Menade att om de tagit tag i situationen istället för att skylla allt på min son så hade de kunnat lösa detta för länge sedan. Rektorn svarade inte angående frågan.

Det har varit mer eller mindre kaos i dessa två klasser sedan flera år. I sonens klass började det redan i första klass, vilket pedagog då sade att de kände till. I andra sjätteklassen ska det ha börjat i andra eller tredje klass. Barn, även de som inte är direkt utsatta för mobbningen, mår dåligt av Ekebackensituationen och vill inte gå till skolan.

Ljungby Kommun, är det verkligen meningen att det ska vara så här? Är det ändå inte dags att skärrskåda både ledningen på Ekebackenskolan samt Barn- och utbildningsförvaltningen, vilka stämde in i det här att mobbningen inte förekom, att mobboffren bara missuppfattar, och att det var mig som anmälande förälder som var problemet?

Vi har nu flera gånger sagt att skolan personligen måste be sonen om förlåtelse. Det kravet står kvar.

Hur många barn ska Ljungby Kommun tillåta förstöras innan kommunen förstår att det är stora problem på Ekebackenskolan i Ljungby samt med förhållningssättet som Barn- och utbildningsförvaltningen står för? När ska kommunen börja agera adekvat? Kommunen mår inte bättre än vad de utsatta barnen gör. Alla dessa barn, inte bara mobbare och mobboffer, utan alla, behöver nu hjälp.

När ska kommunen svara på min begäran om möte i sak?

Läs mer om vårt mobbningsärende på Ekebackenskolan

Läs om hur Ljungby Kommun mörkar mobbningen på Ekebackenskolan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *