Rektors Facebook skrattar åt förälders inlägg om mobbning

 

Vi blir allt fler föräldrar till mobbade barn som går samman och för varandra och andra berättar att rektorer och tjänstemän på Barn- och utbildningsförvaltningen i Ljungby Kommun bär sig mindre bra åt i kontakten med oss och våra barn. Lärare gick 18-06-01 ut i tidningen Smålänningen och klagade på skolledningen, sa att något är surt. Läraren kunde tack vare arbetsbördan inte skydda barn som blivit utsatt för mobbning.

För en stund sedan trodde jag huset började brinna på riktigt, eller mer än vad det redan gör. Förälder har klagat och offentligt skrivit på Facebook att hens barn en längre tid varit utsatt för mobbning. Föräldern berättar om sin upplevelse av att rektorn på skolan i Ljungby inte tagit tag i ärendet riktigt och även att rektor samt lärare ska ha uppträtt ignorant och nedsättande.

Föräldern skrev Facebookinlägg den 18-05-30 och berättade bl.a. att anmälan nu gjorts till Skolinspektionen:

Rektor kan ha lagt smiley på förälders mobbningsinlägg
Rektor kan ha lagt smiley på förälders mobbningsinlägg

Under detta inlägg sågs flera gilla och hjärtan. En reaktion skiljde sig rejält från de andra. Det var från rektorns Facebookkonto, en skrattsmiley.

Mobbingombudet i Ljungby Kommun undrade vad detta egentligen var och ringde upp rektorn, som svarade att hen aldrig varit inne på förälderns sida och att hens konto måste ha blivit kapat. Mobbingombudet sade att detta ser illa ut och önskade en god helg.

Rektorn har nyss varit inne på förälderns sida och ändrat skrattsmileyn till en ledsen emoji.

Frågan är vad som hänt? Etiskt sett bör en rektor inte lägga någon reaktion alls i ärende som rör skolan och rektorn själv.

Efter allt som i relation till skola och mobbning berättats och upplevts inom Ljungby Kommun, gällande tjänstemäns förhållningssätt, så förvånar inget alls längre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *