AMB Anti Mobbning Bikers i Blekinge

 

Glädjande är att se olika frivilligorganisationer och andra initiativ växa fram emot mobbning. Vi har tidigare beskrivit att sammanslutningar i form av bikers och motorfolk med kunskap och aktivt stöd hjälper barn och ungdomar som drabbats av mobbning.

AMB – Anti Mobbning Bikers i Blekinge

Genom Facebook, olika evenemang och tidningsartiklar lär vi känna AMB som målfasta i sitt arbete emot mobbning. AMB kan ställa upp genom att köra kortege och ge utsatta barn skjuts till och från skolan. Föräldrar kan via gruppens sida anonymt kontakta dem. Till 24 Blekinge.se säger företrädaren Joakim Hansson att AMB är en grupp blandade människor som delar två saker, älska köra hoj och avsky emot mobbning. I åtanke har man att vissa barn kanske inte riktigt vågar åka på en motorcykel. Då kan barnet istället åka bil och Anti Mobbing Bikers i Blekinge åker i kortege jämte fordonet. I sådant fall tänker Mobbingombudet att det finns möjlighet för förälder eller annan närstående att åka med barnet eller ungdomen i bilen.

AMB framstår som omtänksamma och bestämda

I reportage och övrigt ges inblick i AMBs tankesätt. Det finns säkert många förutfattade meningar om motorcykelfolk, ända tills man lär känna personerna bakom hjälmen. Här har vi exempel på förhållningssätt som vinner i en förlängning. Motsatsen ses hos mobbare och vuxna i skolan vilka inte vill arbeta emot mobbning. Deras sätt är inte vägvinnande och resulterar ofta i färd mot “bergväggen”, det kan helt enkelt till sist ta stopp för dem själva. Tyvärr kan mobbande barn samt kränkande och diskriminerande vuxna föra de utsatta barnen samma destruktiva väg. AMB har genom sitt berömvärt fina och bestämda sätt möjlighet att få upp situationen på rätt väg igen.

Med rätt sorts budskap om respekt och gemenskap ställer sig AMB – Anti Mobbning Bikers i Blekinge på den mobbades sida och visar att eleven inte är ensam, samtidigt som mobbarna och de ansvariga i skolan etc. förhoppningsvis får sig en tankeställare.

AMB Anti Mobbning Bikers i Blekinge – Facebook

Vill ge mobbad elev självförtroende med MC-kortege – 24 Blekinge.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *