Står Socialdemokraterna i Ljungby Kommun för mobbning

 

Till dig som pratar illa bakom min rygg. Våga istället möta mig över en kopp kaffe och berätta vad du vet, anser och varför!

Nämnas ska innan artikeln kommer igång att jag p.g.a. klimatet i samhället och den politiska sfären är partipolitiskt obunden. Har värderingar där främlingsfientlighet och rasism inte finns med på kartan. Mobbing tar för stor plats i mitt liv eftersom både jag och min son samt familj blivit utsatt av rektorer, lärare, tjänstemän och politiker i Ljungby. Tar nu tjuren vid hornen ordentligt i artikel efter annan här på sidan Mobbingombudet. Artiklarna kommer hårdna i form av faktaframläggande som visar på (bevisar) Ljungby Kommuns kränkande lögner, vilka drabbat min son mycket hårt. Han är liten och kan inte försvara sig, är deprimerad och har fått svåra men i form av trauma p.g.a. skolmobbningen. Jag tvingas axla både hans försvar och mitt eget.

Politikerna och nämnderna i kommunen svarar inte på begäran om möte, trots att de uppvaktats via upprepade mailutskick. Ett undantag är snällt och stödjande svar från (SD) i Ljungby. Ett annat svar från Magnus Gunnarsson (M) (kommunalråd) är att BUF – Barn- och utbildningsförvaltningen ska sköta ärendet. Mitt svar tillbaka är att BUF tystar och mobbar, riktigt rejält, något helt katastrofalt faktiskt. Tillika försökte BUF karaktärsmörda sonen och mig samt omyndigförklara oss föräldrar i tingsrättsförhandlingen som stod i mobbningsärendet. Mer kommer att skrivas om detta, som de försökte dölja bakom sekretess med vitesföreläggande. De vägrar att svara på mail om rättelse i ärendena och ursäkt till min son. Därför är möte av vikt för kommunen, anser jag. Magnus Gunnarsson svarar inte vidare på frågan. Mötesbegäran ska kommunen svara på med ett skriftligt beslut som ska vara överklagningsbart. Sådant beslut har inte givits, utan endast detta svar:

“Frågor som avser Barn o Utbildnings verksamhet, handläggs också av Barn o Utbildning. Det är en viktig princip att ärendet hanteras på rätt ställe, nämligen där detaljkunskapen finns. Med vänliga hälsningar Magnus Gunnarsson Kommunalråd Politiker Ljungby kommun Olofsgatan 9 341 83 Ljungby Tel. 0372-78 90 00 Mobil: 0733-73 91 11”

Men om principen inte följs då, om som nu BUF själva, ljuger, mörkar, tystar, kränker och mobbar, ska ärendet ändå ligga hos dem?

Kritiken som ges nedan gäller både enskild politiker och partiet Socialdemokraterna i Ljungby. Ärendena bör skiljas åt för vad en enskild politiker gör ska inte kunna svärta ett parti. Dock har Socialdemokraterna inte svarat på min upprepade begäran om möte i mobbningsärendena. Ska detta icke besvarande ses som fortsättning på mobbningen, maktutövande, maktmissbruk eller okunskap? Ingen vet bättre än Socialdemokraterna själva. Därför frågar jag här i ett slags öppet brev varför svar/beslut som ovan beskrivet inte ges, samt varför kommunpolitikerna tillåter mobbning från tjänstemän och politiker gentemot skolbarn och dess föräldrar?

Socialdemokrat försökte få falskt löneintyg

Nyligen svarade jag i ett inlägg på FB om skogsbränderna Sverige tampas med. En person undrade varför vi inte går ihop med våra grannländer och bygger beredskap. Har tidigare läst några artiklar och sett på nyheterna att Regeringen nedvärderat riskerna och fattat för tuffa ekonomiska beslut angående beredskap och fordonsflotta. Skrev som svar att det kanske är Morgan Johansson (S) (justitie- och inrikesminister) som tycker det är för dyrt, eftersom densamme tidigare uttalat sig i frågan ungefär på så sätt. Trådstartaren yttrade sina frankt kritiska åsikter om denne minister. Jag förhöll mig till den ekonomiska diskussionen och vad som tidigare blivit sagt från regeringshåll. Då gav sig en Socialdemokrat och Ljungby-politiker in i tråden och kallade oss bägge som skrivit för mobbare och påstod att det är p.g.a. sådana som oss som samhället ser ut som det gör.

Eftersom jag sedan tidigare känner denne Socialdemokrat och vet vad hen går för så blev svaret från min sida att hen kastar sten i glashus. Frågade när diskussion om ekonomiska frågor blivit klassat som mobbning? Tog även upp de ekonomiska beslut som (S) varit med om att fatta, där handikappade barn och vuxna blir av med sin LSS, sjukskrivna blir av med sitt stöd från Försäkringskassan, BUP går på knäna o.s.v.. Socialdemokraten påstod i vidare svar att jag då raljerade. Denna stil känner jag igen hos personen sedan innan och numer ger jag dumheter svar på tal. Lyfte följande:

Har på plats ett antal gånger hört denne Socialdemokrat vara kraftfullt främlingsfientlig. Vid ett annat tillfälle försökte Socialdemokraten få mig att underteckna ett falskt löneintyg för att kunna få ut högre ersättning för sina politiska uppdrag i Ljungby Kommun. I företaget jag jobbade hyrdes denne politiker in som konsult med F-skatt, vilket innebär att konsulten själv fakturerar och betalar ut sin lön från eget företag. En dag kom hen fram till mig med ett färdigskrivet brev, ett intyg som klargjorde att hen fick lön från företaget jag jobbade för. Lönen skulle vara hela 50.000:-/månad. Svarade att jag inte kunde underteckna sådant intyg eftersom det var falskt. Socialdemokraten sade att ingen inom kommunen ändå kom att kontrollera det. Jag vägrade givetvis skriva under. Finns det i kommunhandlingarna sådant intyg med mitt namn på så är det en namnförfalskning det handlar om. Hoppas verkligen att hen inte gick så långt.

Socialdemokraten svarade att jag inte skydde några medel. Svaret tillbaka var av nämnda anledningar omvänt.

Socialdemokraterna i Ljungby svarar inte angående mina mail om mobbningsärendet

Socialdemokraterna i Ljungby sitter på 15 mandat i opposition. De borde kunna lyfta frågan om mobbning och för oss aktuellt mobbningsärende, samt svara oss angående vad som händer i ärendet/begäran om möte och rättelse. Istället blir vi hela tiden dåligt bemötta genom maktmissbruket som tystnaden utgör (tolkas som), plus det påhopp Socialdemokraten gjorde på FB mot mig. Socialdemokraten påstod vidare att hen givit mig och mina frågor stöd i sitt politiska arbete. Frågan är då varför ingen Socialdemokrat eller annan politiker i Ljungby kontaktat oss med konstruktiv plan etc. i ärendet? Tillika förekommer ett rykte om att politikerna i Ljungby bara ignorerar och skrattar när jag kontinuerligt skickar mail med ärendebeskrivningsuppföljningar och begäran om möte. Rykten går jag inte så hårt på men något är kraftigt galet i detta ärende.

I mars 2018 gick Anne Karlsson och Matija Rafaj, båda (S) i Ljungby Kommun, ut i tidningen Smålänningen och berättade om vuxenmobbning på Facebook. De tyckte att kommunfullmäktiges ordförande Ann-Charlotte Wiesel ägnade sig åt mobbning och personangrepp. Frågan är varför Anne Karlsson och Matija Rafaj ville gå ut i tidningen om detta men inte med ett ord eller meddelande kommenterar vårt allvarliga mobbningsärende? Anne Karlsson har uppvaktats med frågan men svarar inte. Hon hänvisar istället till Jonas Jönsson på Ljungby Kommun, som tillika fått alla tidigare mail, men också tystar. Se artikeln: Facebook-inlägg upprör: ”Det handlar om vuxenmobbning”

Är Socialdemokraterna i regeringen mobbare?

Än en gång vill jag påminna om min ovan beskrivna inställning till främlingsfientlighet, rasism och mobbning. Har nolltolerans i frågan.

En av definitionerna inom begreppet mobbning är utfrysning. Just detta fenomen finner vi idag inom politiken. Sverigedemokraterna är utfrysta och därmed mobbade. Stefan Löfvén (S) är en av dem som har ställt sig i bräschen för detta agerande.  Det är inte alls bra att frysa ut och mobba meningsmotståndare, oavsett deras personliga inställningar. Märk väl att jag av olika anledningar, några nedanstående i texten, inte utmålar (SD) som svarta får. Det räcker att andra gör det. Den här diskussionen kan göras mycket lång och får inte riktigt plats i denna artikel, men några nedslag kan göras.

Metafor gällande vad som händer när man mobbar genom utfrysning

Då man utför behandlingsarbete eller stödarbete gentemot skolungdomar eller vuxna som har fallit in på någon negativ tro, går det på inga villkor att frysa ut och mobba dem. Det stärker dem däremot i deras tro, så att den riskerar cementeras ordentligt. Det finns också i regel ett antal följare (wannabes, hangarounds och pretenders) kring dessa personer. Mobbning och utfrysning skjuter personer (följare) i den yttre sfären närmare den cementerade kärnan. Har de nu mobbade skolungdomarna eller vuxna en åsikt som går emot “etablissemanget”, och andra delar denna åsikt, så känner de andra sig också mobbade eller i stort sett omyndigförklarade och sällar sig till följarna eller den cementerade kärnan. Ju längre mobbningen och utfrysningen pågår desto fler drivs in mot den cementerade kärnan. Detta är basal psykologi. Gällande Socialdemokraternas hanterande av politiken ifråga så gör de sig, tror jag, en otjänst som inte kommer kunna repareras inom snar framtid. Korrekt politik är fri från mobbning och fylld av debatt samt diplomati där bäst idé eller ideologi etc. vinner mark. Som det är nu lär Socialdemokraterna ut till Sveriges barn, ungdom och vuxna att det är rätt att utestänga och mobba för allt vad tygen håller. Faktum är att de lär ut att bita sig själv rejält därbak.

Filmen Ett Folk – Ett Parti Socialdemokraternas historia – Som den aldrig berättats förr

Filmen gav mig resterande svaret på en fråga som småplågat mig sedan barnsben, varför den äldre generationen (och dess barn) ofta var/är rasister, främlingsfientliga och även benägna att mobba eller se bort från mobbning. Ett av svaren som tidigt i livet gavs var då vi hade hönsbur. Vissa av hönsen blev s.k. hackkycklingar. Det är vanligt förekommande inom djurvärlden att ge sig på den som på något sätt verkar svagare även om den faktiskt är klokare. Det är helt enkelt ett djuriskt fast osunt beteende. Filmen “Ett Folk Ett Parti” visar att vi förutom djuriska instinkter lider av ordentligt socialt arv, där Socialdemokraterna och andra dåvarande partier verkligen stod för hat, främlingsfientlighet, rasism och mobbning. Uppenbart är att Socialdemokraterna och andra skyldiga undanhållit detta material från skolundervisningen och istället pekat ut andra som ensamma syndabockar. Idag försöker man visa sig goda genom att gå emot främlingsfientlighet och rasism. Den godheten spricker rejält då mobbningens takter oförändrat och faktiskt eskalerande sitter i och används. De tre begreppen hänger samman och man kan inte säga sig vara goda och fria från skuld genom att ta bort två och behålla samt stärka ett. Genom att undanhålla informationen från skolundervisningen och använda mobbning inom politiken så få man till en slags pedagogik vilken är helt förkastlig. Man skapar mer mobbning och på så sätt även främlingsfientlighet och rasism. Tala om motsatt effekt och dubbelmoral. Socialdemokraterna och allianspartierna framstår i mina ögon väldigt naiva och osmarta. Dock drar jag långt ifrån alla över en kant, för det finns väldigt många bra politiker också, samt väljare, fast mobbningen svärtar ned allt det goda och raserar den svenska modellen helt.

Mobbningen manifesterades ordentligt under Pride, där partiledarna genom sin scennärvaro stod bakom att (SD) Jimmie Åkesson liknades vid elefanten i rummet, tillika i sin frånvaro tack vare utfrysning, synonymt mobbning. Ebba Busch Thor gick ut med viss ågren i media efter händelsen och menade att det inträffade inte var bra för den politiska debatten. Nej, mycket riktigt var det inte bra, fast ändå givande då sanningen så brutalt levererades om att man idag inom politiken föredrar att mobba, med de följder som ovan nämnt.

Mobbar Socialdemokraterna i Ljungby min son och oss i familjen?

Kör Socialdemokraterna i Ljungby samma mobbande stil som regeringsföreträdarna, fast emot min son, mig och min familj? Vi är inga rasister eller främlingsfientliga. Vi är utsatta för utstuderad mobbning från några av Ljungbys kommunföreträdare. Är det så att Socialdemokraterna har blivit ett parti som slår på de som redan ligger ned, som i vårt fall genom tystnad och därmed utfrysning?

Jag blev brännmärkt av rektor (nuvarande områdeschef i Ljungby) utan att få reda på det eller varför. Begärde utredning men mobbades bort av områdeschef (nuvarande Barn- och utbildningschef) utan att få reda på något. Har senare begärt att få reda på fakta men mobbas fortfarande bort. Det här håller ej, inte heller att min son mobbas bort för att dessa tjänstemän anser att jag ljuger om mobbingen sonen utsatts och från kommunen utsätts för. Allt detta behöver utredas och att låta korrupta tjänstemän utreda sig själva leder nog bara till mer mobbning emot mig, min son och min familj, samt andra barn och familjer som framledes kommer drabbas.

Är mobbning det ultimata politiska vapnet i Sverige?

Har mobbningen och maktmissbruket i form av tystnad och utfrysning blivit det ultimata politiska vapnet? Är det så, vilket mycket tyder på, så har vi fallit mycket lågt och har inte längre något seriöst att bygga på, ty mobbning och maktmissbruk raserar den egna borgen och ger bort byggstenarna till mobbningsoffret, eller kväver den utsatte under dem. Om det ändå fungerat så att min son och min familj kunnat fånga upp Ljungby Kommuns förlorade byggstenar på ett bra sätt. Kanske går det att lösa, om kommunen väljer fortsätta mobbningen. Få se vad sidan Mobbingombudet i Ljungby Kommun kan ge! Väldigt allvarliga händelser kommer presenteras!

Comments

  1. Provade att lägga länken till denna artikel med kort kommentar på Facebook som tillhör Socialdemokraterna Ljungby. De var väldigt snabba på att radera inläggen och spärra kommentarsfunktionen för mig. Har de rent mjöl i påsen eller ej?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *